lördag 4 maj 2019

Kreativa riksdagsledamöter som ”bengtzbor”.

Elisabeth Svantesson (M) sa under valrörelsen att "varje krona som går till bidrag till någon som kan jobba är en krona som kunde gått till skola, polisen, sjukvård och omsorg". Nu visar det sig att just Elisabeth Svantesson själv tillskansat sig fördelaktiga ekonomiska bidrag från riksdagen genom att skickligt dribbla med sitt eget boende. Själv säger hon att hon bara har följt gällande regler.
Elisabeth Svantesson
Det sa hon ingenting om när Erik Bengtzboes (M) liknande bidragsfusk uppdagades. Även Bengtzboe har ju i riksdagen nyligen krävt att de bidrag som går till vanliga dödliga ska granskas mer ingående. I dagens DN avslöjas att även Eskil Erlandsson ©, Pål Jonson (M), Robert Hanna (L) och Andreas Carlsson (KD) visat sig vara kreativa när det gäller att skriva sig på adresser där de inte bor för att gynna sig själva ekonomiskt.
Det är överraskande populärt bland riksdagsledamöter att skriva sig på fritidshuset, hos föräldrarna eller andra adresser där de uppenbarligen inte bor permanent.
Det är märkligt att valda riksdagsledamöter så totalt saknar känsla för hur deras bidragsfingerfärdighet påverkar deras förtroende bland väljarna. Som DN:s Amanda Sokolnicki skriver på ledarsidan: Varje bortslösad skattekrona hade kunnat användas till vård, skola eller polis, som Svantesson och M brukar påpeka – när det gäller andra.  Eller som Aftonbladet skriver: Problemet är att familjen Svantesson, precis som familjen Bengtzboe, har varit skrivna på en adress i Stockholm där ju riksdagen ligger. Om man verkligen månade om skattebetalarnas pengar hade det gått utmärkt att bo hos familjen, eller hur?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar