tisdag 13 december 2011

Äntligen beslut om Slussen

I går kväll beslutade äntligen Stockholms stadsfullmäktige att godkänna förslaget om Nya Slussen, efter närmare 20 års utredande och otaliga förslag.
Slussen, snart ett minne blott
Av opinionsundersökningarna att döma var det ett beslut som en majoritet av stockholmarna sett fram emot. Det betyder förstås inte att grävskoporna och betongbilarna står beredda ännu. Först måste ju alla Slussenkramare få möjlighet att utnyttja sina rättigheter att överklaga till högsta instans och det kan ju ta sin tid. Men med stor säkerhet kommer det inte att ändra beslutet. Inte ens om det drar ut ända till valet 2014. Socialdemokraterna kommer inte att vinna det valet på det konturlösa motståndet mot Slussenombyggnaden som drivits fram av Tomas Rudin.
I lördagens SvD frågar sig Stockholmskännaren Harald Norbelie när Slussenkramarna ska inse att Slussen har varit rivningsfärdig i mer än ett decennium och att den funktionella arkitekturen inte är så funktionell längre. Han gör det under rubriken ”40-talisternas sista primalskri”.
I samma tidning fick Benny Andersson för övrigt åter komma till tals, han som för tre veckor fick beskrivet för sig av Slussenkramarna hur det skulle bli och genast skrev genast ett öppet brev till Sten Nordin om saken. Efter att Slussen har diskuteras i 20 år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar