lördag 10 juli 2010

Tio små ministrar (M)

Sveriges regering består av 22 ministrar varav 10 från moderaterna.
Handelsminister Maria Borelius (M) tvingades avgå sedan det uppdagats att hon anlitat svart arbetskraft i hemmet och inte betalat TV-licens. Maria Borelius hade dessutom ett sommarhus som ägdes av ett bolag i skatteparadiset Jersey, uppenbarligen i syfte att undvika att betala skatt. Så var de bara nio.
Kulturminister Cecilia Stegö Chilò (M) tvingades avgå eftersom hon inte på 16 år (minst) betalat TV-licens, vilket är lite pinsamt om man ska vara kulturminister. Även hon hade anlitat svart hemhjälp. Så var de bara åtta.
Försvarsminister Mikael Odenberg (M) avgick efter oenighet om besparingarna på försvarsanslagen. Så var de bara sju.
Arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin (M) (bilden), avgick sedan det uppdagats att han (enligt Aftonbladet) ägnat sig åt att köpa sex. Det är nämligen förbjudet i lag sedan ett antal år, en lag som justitieminister Beatrice Ask (M) dessutom vill skärpa. Så var de bara sex.
Utrikesminister Carl Bildt (M) var styrelseledamot i Lundin Oil där han också hade ekonomiska intressen, ett företag som nu granskas av åklagare Magnus Elving i en förundersökning om folkrättsbrott med anledning av företagets verksamhet i Sudan.  Så var de bara…
Migrationsministern Tobias Billström (M), som nu övertar Littorins uppgifter i regeringen, har undvikit att betala TV-licens i tio år, men har hittills av någon anledning ännu inte avgått. Så var de bara…
Även moderata statssekreteraren Ulrica Schenström avgick sedan Aftonbladet publicerat bilder där hon dricker vin och pussas med TV 4:s politiske reporter Anders Pihlblad på en restaurang på Söder, samtidigt som hon har jour i regeringens krisberedskap.
Kan det vara en tillfällighet att just moderaterna tycks ha så svårt att vaska fram oförvitliga medborgare i sina led?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar