fredag 30 september 2011

Kampen mot klimatet

För att göra Sverige till en ledande aktör globalt i ”kampen mot klimatet” behöver Centerpartiet och alliansen ett miljöpolitiskt omtag. Så uttryckte sig den nya centerledaren Annie Lööf i SvD i augusti. Jag undrar just hur hon har tänkt lägga upp kampen mot klimatet och om målet är att klimatet ska utplånas.
Jag brinner för att vi måste bli tydligare och mer lyssnande.
Den här typen av otydligheter är ju något som Annie Lööf själv säger sig vilja bekämpa. Själv har hon inte varit överdrivet tydlig om sin framtida politik. Det kanske beror på att hennes tidigare politik inte alltid varit så gångbar, som till exempel platt skatt, att privatisera Systembolaget eller att hylla nyliberalismens mormor Margaret Thatcher som förebild. Då är det kanske bättre att vara ”lyssnande”, dvs på dem som förstår lite mer av politikens villkor eftersom de varit med längre. Annie Lööf är duktig på retorik och på att använda klichéer, men det återstår att se vad som kommer ut av detta i verkligheten.
Lena Ek som ny miljöminister kan knappast bli något annat än ett steg framåt, med tanke på Andreas Carlgrens misslyckanden under sina fem år.
”Genom att skjuta vargarna kan vi förbättra dem genetiskt.”
Carlgrens förebild?
Carlgren har bland annat lyckats med konststycket att bli osams med såväl vargälskare som varghatare med sin föga framgångsrika rovdjurspolitik, som han helt sonika tvingades skrota för några veckor sedan.
Han har inte heller haft några större framgångar med att bekämpa klimatet. Låt oss se vilka initiativ Lena Ek kommer att ta för att ”kämpa mot klimatet”.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar