söndag 16 september 2012

Nytt träd på gång på Kvarnberget

Häromdagen kom några betongsuggor på plats runt den lilla trekanten på Fredmansgatan, som jag har skrivit om tidigare, bl a här och här. Där stod tidigare en mycket vacker paraplyalm, som fälldes förra hösten, sedan den blivit påkörd, och en gren knäckts.
Samtidgt kunde man i portarna intill läsa ett anslag där det framgår att NCC:s anläggningsavdelning har satt dit betongsuggorna på uppdrag av Stockholms Trafikkontor. De ska gräva ut, fylla med skelettjord, sätta upp räcken mm. Sen ska de plantera ett träd där. Det låter bra tycker jag. Vi har väntat på det nya trädet ett tag nu.
Det kommer att bli trångt och ta tid, 3-4 veckor, men det tror jag vi kan stå ut med. Vi överlever absolut!
I höst tror man att det ska bli av, att det nya trädet ska planteras, men riktigt säkra på den saken verkar man inte vara. Det låter lite konstigt tycker jag, sådant måste väl ändå kunna planeras. Kanske är de oroliga för att deras insatser kommer att behövas bättre någon annanstans. Förra hösten fick ju till exempel Trafikkontoret ägna krafter åt att såga ned det träd som stod här innan, sedan det blivit påkört, och kort därpå dessutom såga ned den berömda Radioeken, som ju kunde falla omkull när som helst, åtminstone enligt stadens anlitade expertis. Kanske liknande uppdrag dyker  upp även denna höst och försenar planteringen av det nya trädet på Fredmansgatan. Låt oss hoppas på att så inte blir fallet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar