söndag 9 oktober 2011

Vänstern lämnade walk over

Det var svagt av Socialdemokraternas Håkan Juholt och Vänsterpartiets Lars Ohly att inte medverka i partiledardebatten i SvT på grund av oenighet om var i studion de skulle stå. Debatten genomfördes ju ändå, även om den blev tam utan Juholt.
Håkan Juholt (S)
Att frivilligt avstå från möjligheten att föra ut sin politik på grund av en sådan pseudofråga verkar inte särskilt seriöst. Hade de gjort det hade de ju fått alla möjligheter att visa att de inte samarbetar med Sverigedemokraterna. Genom att inte delta på grund av denna ickefråga gav de desto mera utrymme åt de övriga inklusive Sverigedemokraternas Jimmy Åkesson. I stället fick Åsa Romson ensam föra den rödgröna oppositionens talan, något som hon enligt de politiska kommentatorerna lyckades relativt väl med. Inte bara att lämna walk over utan ett rent självmål, enligt min mening.
Åsa Romson (MP)
Det är ett nästintill obegripligt agerande från sossarnas sida, om det i själva verket inte var så att de till varje pris ville undvika att exponera sin partiledare ytterligare, efter den senaste veckans rabalder om bidragsfusk. Frågan är nu hur han ska kunna ta sig ur den knipan. Det skulle väl i så fall vara om media ägnade sig åt att hårdgranska samtliga 349 riksdagsmän och deras hyresbidrag och eventuella samboendeförhållanden. Jag skulle knappast tro att alla 349 ledamöter skulle klara en sådan granskning.

Uppdatering den 14 oktober
Det har i efterhand visat sig att det saknats tydliga regler, och att fler ledamöter än Håkan Juholt gjort samma misstag, precis som jag misstänkte. Erik A Eriksson (C) fick ut hela hyran, nästan 270 000 kronor, för bostadsrätten i Vårby där hela familjen bodde i drygt två år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar