onsdag 23 november 2011

Benny Andersson sprider myter om Slussenförslaget

Jag tycker ju egentligen bra om Benny Andersson. Som musiker och låtskrivare, både i ABBA och BAO. Därför är det ju tråkigt att han inte har förstått Slussenförslaget och ännu tråkigare att han sprider sina missuppfattningar vidare i sitt öppna brev till finansborgarrådet Sten Nordin i DN i måndags. För det kan väl inte vara så att han medvetet sprider osanningar vidare?
Benny Andersson tror att Skeppsbron ska breddas för att bygga en åtta­filig motorled? Det är inte planerat. Benny Andersson tror att man måste gå uppför en massa trappor för att ta sig från Gamla Stan till Södermalmstorg. Det behövs inte, utan kan man kommer att kunna ta sig dit utan trappor precis som idag. Inte heller måste man vänta på rödljus vid slussöppning.
Vidare tror Benny Andersson att det planeras en galleria på 35 000 kvadratmeter. Det är inte sant och har aldrig varit aktuellt. Den kommer att bli mycket mindre, som du kan kolla här. Om det nu skulle vara något fel på lokaler för handel i ett mycket bra kollektivtrafikläge, när Stockholms befolkning växer snabbare än någonsin förut. Annars kommer de att byggas i bilorienterade lägen i periferin i stället.
I stället för en ny modern version av Slussen anpassad för gång- och cykeltrafik och kollektivtrafik vill Benny Andersson bevara den planskilda trafikplats som byggdes för det stundande bilsamhället för 80 år sedan. Det är ledsamt och trist att Benny Andersson sprider sådana myter utan att på allvar sätta sig in i frågan. Han borde hålla sig till musiken.

1 kommentar:

  1. Slussen förslaget.
    Man borde gör som i Paris, En inre ring för bilar, söder mälarstrand, västerbron,norr mälarstrand och slussen måste ingå i detta!
    En yttre ring runt staden, skall tunnlar byggas, lägger man ner dem så att både tunnelbanna och bilar kan nyttja samma tunnlar. Enkelt som tusan!

    SvaraRadera