fredag 4 september 2009

Erics vandring genom Sahara

Vi lärde känna Eric när han städade vårt kontor i Libyens huvudstad Tripoli för ett par år sedan. Han var alltid vänlig och hälsade glatt på oss. Så småningom berättade han att han var från Ghana och hade rest till Libyen - med bil och till fots! Resan på 400 mil från sin hemstad Kumasi i Ghana till Tripoli i Libyen tog flera veckor. Och den tog flera av hans reskamraters liv på vägen, och hade så när också kostat honom livet.
Men han klarade resan, arbetade fem år i Libyen, sju dagar i veckan, och tjänade ihop pengar nog att resa tillbaka till sitt hemland och starta en egen rörelse där. Vi hälsade på honom i Accra i Ghana när han återvänt hem. Läs om Erics resa i Dagens Nyheter.

2 kommentarer:

  1. Läste och tycker att artikeln var väldigt givande och gripande. Bara en bra beskrivning av en människas liv utan analyser och tyckande. Bra bilder också. /Greger

    SvaraRadera
  2. Eric är en mycket varm och sympatisk person och vi är glada att artikeln äntligen kom in. Jag har många fler bra bilder som inte fick plats i reportaget, men det var kul med dem som kom in.

    SvaraRadera