fredag 4 september 2009

Fredman på Kvarnberget

Jag bor alltså på Kvarnberget, som ligger i SOHO, Söder om Hornsgatan, på Södermalm i Stockholm. Det är en av Söders högsta punkter med fin utsikt över en av världens vackraste städer. Men det finns inte längre några kvarnar kvar där. Bellman, som föddes i grannskapet har gett namn inte bara åt Bellmansgatan, utan också Fredmansgatan som ligger på Kvarnberget. Den korta gatan är inte särskilt känd, bland annat för att det är lite besvärligt att hitta dit och inte så många har heller anledning. Jag har fyra stationer inom gångavstånd, Mariatorget, Slussen och Medborgarplatsen på tunnelbanans röda och gröna linjer, och dessutom Södra Station. Mariatorget och Medborgarplatsen är två torg i närheten med ganska olika profil. Mariatorget är ett av stans vackraste torg, där man ofta ser konstnärer, skådespelare, musiker eller författare. Medborgarplatsen är en hippare plats som fina dagar är full med folk som vill ta ett glas öl efter jobbet. Hornsgatan har inte bara stans sämsta luft, i alla fall vid mätstationen mellan Ringvägen och Hornskroken, utan är också en underbar stadsgata med folkliv, och en massa häftiga gallerier, affärer och restauranger. Söder är utan tvekan den bästa delen av Stockholm, och Soho den bästa delen av Söder.

2 kommentarer:

 1. Grattis till nya bloggen!

  Om du vill ha fler läsare än den närmaste vänkretsen finns det två enkla steg (1) registera bloggen på något som heter twingly.
  (2) när du skriver inlägg, länka till artiklar i dagspress som behandlar ämnet du skriver om. Hur länkar man? Jo, kopiera adressen till den artikel du vill länka till, markera ordet som läsaren ska klicka på. Hitta en "knapp" med en kedja på och klicka på den. Ett förnset kommer upp där du ska klistra in länken du klippt ut.

  Lycka till!

  Martin

  SvaraRadera
 2. Tack Martin
  Det känns ju ännu ganska ovant, det här med att blogga.

  SvaraRadera