söndag 13 februari 2011

Stockholmsmässans största någonsin

Stockholm Furniture Fair och Northern Light Fair har pågått under de senaste dagarna i Älvsjö. Möbelmässan firar nu 60 år och mässan har vuxit år från år. Det är nu 770 utställare och det anses att Stockholm Furniture Fair är världens näst viktigaste möbelmässa efter Milanomässan. Årets möbelmässa var den största mässan någonsin in hela mässans historia. Det är naturligtvis ett bra betyg för Stockholm och för svensk design.
Lysande skor. Mycket på mässan är naturligtvis inte sådant som sticker ut, men det finns också sånt som är kul att se. Green House, som är det växthus som rymmer ung nyskapande design, var mest spännande.
Bookshelf Cut av Lina Nordqvist design. Svartlackerad hylla med japaninspirerad grafisk design. Sju hyllplan med oregelbundna avstånd hålls upp av genomgående rundstavar där böcker kan placeras åt olika håll.
Cat-Library av Corentin Dombrecht från Bryssel. Katten har en trappa upp till översta nivån där dess viloplats är belägen, till höger.
Hyllan Stolt av Marcus Nissilä från yrkeshögskolan Novia i Nykarleby i Finland. Hyllan monteras utan skruvar genom urtag som passar i varandra med god passning. Använd som hylla, pall, bord, eller hur du vill.
Bordet FortyEight av Mia Walberg är också från Novia. Det har två roterbara hyllplan med en massa fack för till exempel pocketböcker eller dvdfilmer.
En annan hylla med grafisk design.
Ljuddämpande vägg.
Hyllan Brick av Lars Pettersson och Morgan Rudberg, kan liksom flera andra hyllor användas som rumsavskiljare. De flyttbara bokstöden i olika mondrianska färger går att kombinera på olika sätt.
Hyllan Angle, från A2 i Småland, är skulptural och funktionell för böcker i olika storlekar.
En flexibel hylla i filttyg som går att utforma individuellt på ett nästa oändligt antal sätt.
En ny stol av Jonas Bohlin för Gemla.
Kan denna stol vara bekväm?
Vägghängt självvattnande växtarrangemang.
En Humphrey Bogart-lampa kan enkelt fixas med en plastkasse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar